САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ С ДИРЕКТНИ ПОЛЕТИ

САМОЛЕТНИ БИЛЕТИ С ДИРЕКТНИ ПОЛЕТИ
www.air-bg.com - ЦЕНТЪР ЗА РЕЗЕРВАЦИИ НА ОНЛАЙН ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ АВИОТРАВЕЛ - Viber/WhatsApp: +359896889907

Изисквания за багаж


На всички пътниците е позволен определено количество регистриран и ръчен багаж при следните ограничения:

Регистриран багаж
При предаване на багажа, който пътникът желае да регистрира, авиопревозвачът го приема в свое държане и издава багажен етикет за всяка бройка от този багаж. На регистрираният багаж трябва да бъде означено името и адреса на пътника, които да го идентифицират. Това се прави с цел за улесняване връщането на погрешно сортиран багаж на собственика му в разумни срокове.

Пътници, пътуващи с редовни авиолинии в икономична класа, могат да вземат до 20 кг багаж без допълнителна такса, а тези, пътуващи в бизнес класа до 30 кг багаж, без допълнителна такса.Това се отнася за всички полети, от и до всички страни, с изключение на САЩ и Канада. При полети от и до САЩ и Канада, на всички пътници е позволено да вземат 2 броя багаж, не по-големи от 158 см всеки (дължина + широчина + височина). Позволеното максимално тегло за бройка е 32 кг.
Съществуват изключения от по-горе описаните условия при някои полети. В самолетния билет е описано дали разрешеният безплатно превозван багаж е за бройка: 2РС или за допустими килограми: KG.

Ръчен багаж
ВАЖНО ! ! ! Молим Ви да обърнете внимане, че е забранено носенето на джобни ножчета, ножици и всички други остри и режещи предмети в ръчния багаж. Авиокомпанията не отговаря за липсващи предмети от ръчния Ви багаж преди излитане, отнети от гледна точка на сигурността и безопасността на полета.
Допустимият ръчен багаж на борда на самолета е:
  • една ръчна чанта, не по-голяма от 55 x 35 x 25 см и не по-тежка от 10 кг
  • Палто/одеяло, чадър/бастун, дамска чанта, чанта за камера и приемливо количество четиво за полета
  • мобилен телефон

Ако пътувате с деца под 2 години, можете да вземете:
  • храна
  • преносимо бебешко кошче или
  • детска сгъваема количка и допълнителен ръчен багаж, не по-голям от 55 x 35 x 25см и не по-тежък от 10кг. Сгъваемата количка трябва да може да се помести под седалката пред Вас или в багажното отделение на самолета. Големи или несгъваеми колички се чекират като товар.

Течностите в ръчния багаж подлежат на следните ограничения:
  • течността да е в контейнер с максимален обем 100 мл
  • всички контейнери за течности, отговарящи на ограничението от 100 мл, трябва да бъдат поместени в прозрачен пластмасов затварящ се еднолитров плик с размери 20 см x 20 см.
  • пластмасовият плик трябва да бъде представен отделно при проверката за безопасност
Ще бъдете помолени при проверката за безопасност на летището да се освободите от течностите, които надвишават по-горе описаните изисквания.

В допълнение към ръчния багаж описан по-горе, пътници в бизнес класа могат да вземат:
  • чанта за облекло (дълбока не повече от 20см , тежаща не повече от 8кг) или куфарче (дълбоко не повече от 20см, тежащо не повече от 8кг)
Ръчният багаж трябва да може да се събере под седалката пред Вас или в багажното отделение над седалката Ви.